Simy a temnota na hřbitově

02.02.2013 19:09

Alexy a temnota na hřbitově

Nedaleko od malého města Šrápoty žila malá dívka Alexy se svým bratrem Simonem. Zustala jim pouhá teta Elizabet, která se o ně dva starala. A aby to nebylo málo, vedle bydlela dobá sousedka Nina s kocourem fabienem.

Za bouřlivé noci Fabien někam utekl. Nina ho hledala po celém domě. Ven se jít moc bála, bála se bouřky. To totiž její matka zahinula při bouři a její otec? Tak to nikdo neví... Ráno až ustala bouře Nina zaklepala na dveře Alexy a Simona. Otevřela teta, ale to ho se Nina obávala, z tetou moc dobře nevycházeli.

Teta se křivým výrazem řekla:,,Co je?"

Nina se né moc zvláštně hezky pousmála a odpověděla jí:,, Výte můj Fabien je pryč a mě-tedy n-n no nepomohli by mi ho pomoct najít děti?"

Tetka odpověděla: ,,Jak to mám vědět" Oči se jí podívaly nahoru a jen si povzdechla,,ACH"No znělo to jak kdyby zvracela. Zavolala děti.

Nina se jich zeptela:,,pomůžete mi?"milím hlasem.

Aly se podívala na Simona a vyslovyla:,,Z-E-P-T-Á-M--S-E-!

V tu chvíli zahřmělo.

Simonovi se Nina líbila, ale nevěděl co jí v tu chvíli má říct. Otočil se z úsměvěm na Ninu a pak se podíval na Alexy jak se ztrachem se ptá tety.

,,Můžeme j-j-jít s-s Ninou" A hnusný ale milí usměv"

Teta,, No a to je celý?" Vzala cigaretu vykopla co nejdřív děti z domu a zapla televizi k tomu pivo a byla spokojená.

Aly,Nina a Simy hledali Fabiena až do kud nebyla tma že by nemohli vidět na krok, ale Fabiena nenašli, Nina začala brečet a Simy to ho využil a řekl:,,Neboj, to bude dobrý" Dal jí ruku na rameno. Nina, na něj hlasitým a ubrečeným hlasem řekla,,NE!" Utíkala domů, přitom jí kapky padaly na zem. Simy mu to bylo líto že Fabiena nenašli, podíval se na Alexy. Alex se podívala na něj:,,Prosímtě není to tvoje vina ,že jsme Fabiena nenašli. Třeba si koupí nového?!" Simy s divným výrazem v očích zakroutil hlavou:,, NE, to NE. Nekoupí si nového! Sama mi to řekla, že Fabien je to jediné štěstí, které má" Vtu chvíli měli v očích oba kapky slzích. Aly se usmála a řekla:,,Víš, že teta dělá naše oblíbené buchty?!" chytla Simona za košili a prchala domů. Simonovi to si ce moc náladu nevzvládlo, ale buchty měl rád!:D

 

 

—————

Zpět